6/20/2012

Comenius setkání v ČR

Ve dnech, 30.5. až 3.6. 2012, jsme přivítali naše belgické a anglické přátele u nás ve škole. Setkání jsme zahájili slavnostním shromážděním na školním náměstí. 
assembly in the school square
ceremony with the flags
V průběhu setkání se hosté seznámili se systémem speciálního vzdělávání v České republice, prohlédli si naše třídy a zúčastnili se části výuky. Páteční dopoledne bylo věnováno aktivitám, které si pro naše děti připravili. Belgičtí učitelé nás seznámili se sportovními aktivitami, vhodnými pro všechny bez rozdílu - Kinball a Boccia. Britské kolegyně s námi oslavili významné jubileum královny Alžběty.
Kinball and Boccia

Queen Elisabeth Universary
Odpoledne bylo věnováno ukázkám canisterapie a možnostem využití iPadů ve speciálním vzdělávání. A také výletům po okolí.
dog therapy and using of iPads in special education




V sobotu se skupiny rozdělily na zájemce o účast na Učitelském summitu pro speciální školy a zařízení, druhá skupina strávila den prohlížení památek v Kutné Hoře.
Večerní program napomohl navazování partnerských vztahů mezi učiteli, což je jedním z velmi důležitých předpokladů pro smysluplnou spolupráci mezi našimi školami.
FRIENDSHIP - VRIENDSCHAP - PŘÁTELSTVÍ

No comments:

Post a Comment